ua en ru

Луценко і Ситник повинні перевірити корупцію в "Укргазвидобуванні", - нардеп

Луценко і Ситник повинні перевірити корупцію в "Укргазвидобуванні", - нардеп Фото: Іван Крулько

Народний депутат Іван Крулько (фракція "Батьківщина") вимагає від Генпрокуратури і НАБУ перевірити факти корупції в "Укргазвидобуванні". Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.

Корупція у державних закупівлях продовжує квітнути? Мова про закупівлю державним «Укргазвидобування» на початку року т...

Опубліковано Іваном Крульком 30 листопад 2016 р.

За словами нардепа, на Генеральну прокуратуру і НАБУ буде направлено депутатський запит з вимогою негайно провести розслідування можливих фактів корупції при закупівлі державним підприємством "Укргазвидобування" трьох компресорів для "Львівгазвидобування" на 270 млн грн, у якій переможцем стала нікому не відома румунська фірма S. C. EURO GAS SYSTEMS S. R. L.

"Тут би радіти економії коштів, якщо б не одне "але". По-перше, S. C. EURO GAS SYSTEMS S. R. L зареєстрована в якомусь румунському селі. А, по-друге, спеціалізація цієї фірми – упаковка компресорів. Не виготовлення, не збирання, а упаковки", – підкреслив нардеп.

"Тобто торги на поставку обладнання в 4,13 млн. доларів для нашої ГТС виграє румунська пакувальник? Ця ситуація виглядає, як мінімум дивно і вимагає реагування", – резюмував Крулько.

Як повідомляли ЗМІ, проти нинішнього керівництва "Укргазвидобування" кілька місяців тому було розпочато досудове розслідування про незаконне заволодіння понад 360 млн грн державних коштів шляхом непрозорих закупівель, де переможцем, крім P. K. Invest S. R. O. та ТОВ "Інтернет-Системи", також фігурує S. C. EURO GAS SYSTEM S. R. L.