ua en ru

Луценко розповів про стан справ щодо нардепів, позбавлених недоторканості

Луценко розповів про стан справ щодо нардепів, позбавлених недоторканості Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Зокрема, слідство НАБУ та САП по Онищенку завершене

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає результативними розслідування справ щодо народних депутатів, з яких була знята недоторканість. Про це він розповів під час засідання комітету з питань регламенту та організації Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стосовно моїх подань. Всі справи щодо народних депутатів, по яким я в комітеті отримував рішення, з моєї точки зору мають непогану результативність. По п’яти (справам, - ред.) слідство завершено, одна з них піде в суд, одна скасована, по деяким слідство на завершальному етапі", - додав він.

Зокрема, слідство НАБУ та САП по Онищенку завершене.

"Олександр Онищенко, липень 2016 року: слідство НАБУ та САП завершено. Адвокати Онищенко знаходяться на стадії ознайомлення з матеріалами справи. Вадим Новинський, грудень 2016 року: в найближчий місяць або два завершується остання експертиза", - розповів Луценко.

Він також нагадав, що НАБУ закрило кримінальне провадження проти народного депутата Олеся Довгого.

"Максим Поляков, липень 2017 року: знаходиться на стадії ознайомлення з матеріалами слідства. Борис Роземблат: слідство завершено, знаходиться на стадії ознайомлення з матеріалами. Михайло Добкін: нарешті ознайомився і він, і ті хто разом з ним проходить у справі. У п’ятницю, або у наступний вівторок-понеділок їм буде показано обвинувальний акт... Надія Савченко знаходиться на стадії ознайомлення з матеріалами справи після завершення слідства", - додав він.

Генпрокурор зазначив, що хід завершення окремих справ щодо нардепів затягується через певні складнощі. Наприклад, суд у справі Надії Савченко не встановив примусове обмеження у вивченні матеріалів.

"Тому пані Савченко на цей момент читає невелику кількість томів Даля. Євген Бакулін: слідство триває. Нажаль, воно ускладнюється тим, що пан Бакулін перебуває у Москві. Ніяким чином не контактує зі слідством. Відтак, ми маємо чекати настання умов для заочного засудження. Як ви знаєте, це півроку", - додав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Луценко повідомив, що матеріали розслідування у справі щодо народного депутата Михайла Добкіна вже готові для направлення до суду. Вже 5 жовтня Добкіну можуть пред'явити матеріали обвинувачення.