ua en ru

Луценко залишив засідання регламентного комітету Ради після конфлікту з нардепом

Луценко залишив засідання регламентного комітету Ради після конфлікту з нардепом Фото: Юрій Луценко (прес-служба ГПУ)

Засідання комітету по нардепу Полякову перервано на невизначений час

Генеральний прокурор України Юрій Луценко після словесної перепалки покинув засідання регламентного комітету Верховної Ради, який розглядає подання на зняття недоторканності з нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, на засіданні комітету відбулася словесна перепалка між Луценком і членом комітету Сергієм Шаховим ("Воля народу").

"Ви хочете, щоб ми пішли? Так ми зараз підемо. Ви покриваєте тут корупцію", - заявив Луценко.

Він також зазначив, що атмосфера в комітеті "схожа на клоунаду" і залишив засідання, після чого комітет пішов на перерву.

Крім того, на питання журналістів, чи повернеться він на засідання комітету, Луценко не відповів. Разом з ним засідання покинув керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

У той же час, як пояснив в. о. глави регламентного комітету Ради Павло Пінзеник, засідання не буде відновлено до повернення генпрокурора, без якого засідання неможливо.

"Поки тут не буде генерального прокурора або виконуючого обов'язки генпрокурора, ми змушені перерватися на перерву", - сказав Пінзеник

Нагадаємо, раніше Луценко заявив про необхідність подальшого розслідування щодо Полякова.