ua en ru

Луценко підписав постанову про передачу справи Лукаш в НАБУ

Луценко підписав постанову про передачу справи Лукаш в НАБУ Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Луценко підписав постанову 15 лютого

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав постанову про передачу справи колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, її заступника Юрія Іващенка та інших працівників міністерства в Національне агентство з питань запобігання корупції (НАБУ). Про це в коментарі РБК-Україна розповів директор департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"15 лютого Луценко підписав постанову про передачу справи Олени Лукаш, її заступника Юрія Іващенка та інших працівників міністерства в НАБУ", - повідомив він.

Він додав, що "справу вже передавали, повернули і знову вона передається".

Так, 20 листопада НАБУ втратило право здійснювати розслідування. У січні 2018 року САП повернула кримінальне провадження в Департамент спецрозслідувань у зв'язку з відновленням повноважень слідчих прокуратури. За словами Горбатюка, справу так і не було направлено до суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз може виключити з санкційного списку Лукаш.

Відзначимо, ще в липні Горбатюк заявляв про штучні перешкоди завершення розслідування за звинуваченням Лукаш з боку свого начальника Юрія Столярчука. "З лютого цього року слідчий і прокурор вважають, що готові до завершення розслідування цієї виробництва. Підозрювані - не тільки Лукаш, а й ще більше 10 чоловік, в тому числі з Міністерства юстиції, з приватних підприємств, адвокати, яким інкримінується заволодіння коштами державного бюджету ", - заявив Горбатюк.