ua en ru

Луценко звинуватив Березу в спотворенні інформації

Луценко звинуватив Березу в спотворенні інформації Фото: Юрій Луценко

При цьому у Луценка просто застаріла версія звіту робочої групи

Лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Юрій Луценко звинуватив керівника робочої групи з розслідування фактів корупції Кабінету міністрів Борислава Березу у наданні неправдивої інформації щодо аграрної компанії "Аграрний фонд" та Національного банку України. Про це Луценко заявив після виступу Берези зі звітом у стінах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дивлюся, що того, про що ви (Береза - ред.) виступали, як мінімум з двох підприємств, тут (у звіті, - ред.) немає. Тут немає ні зернової компанії, ні Нацбанку. Я не збираюся нікого прикривати, але у мене питання, ви виступали з власною думкою або проголосованим робочою групою документом? Ось це документ (показав звіт, який йому надав представник фракції БПП, який є членом цієї групи - ред.), а те, що я чую, очевидно, з ним не збігається. У зв'язку з цим я наполягаю на тому, щоб робота робочої групи була якісною, а не піар, тому що три чверті озвученого було відомо зі звіту пана Гордієнко", - зазначив Луценко.

Керівник фракції БПП запропонував членам робочої групи скласти повноваження і парламенту створити іншу робочу групу з оновленим складом.

Відзначимо, за інформацією РБК-Україна, Береза виступав зі звітом за станом на 5 ранку, а у Луценка був на руках документ станом на 9 вечора попереднього дня. Саме з цим і можуть бути пов'язані відмінності в інформації.

Нагадаємо, Береза у звіті робочої групи згадав ім'я голови НБУ Валерії Гонтарєвої, розповідаючи про діяльність "Аграрного фонду".