ua en ru

Луценко оприлюднив законопроект про національну поліцію

Луценко оприлюднив законопроект про національну поліцію

Лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко оприлюднив текст законопроекту "Про національну поліцію". Відповідний документ опублікований на сайті партії.

Зокрема, згідно з законопроектом, "національна поліція в Україні - державний правоохоронний орган, діяльність якого спрямована на реалізацію державної політики у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян України, іноземних громадян, осіб без громадянства, захисту об'єктів права власності; протидії злочинності, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки".

Співробітник поліції визначається як "громадянин України, який перебуває на службі в Національній поліції, має присвоєне в установленому порядку спеціальне звання, який займає відповідну посаду, здійснює встановлені для цієї посади повноваження, безпосередньо пов'язані з реалізацією завдань та виконанням функцій, покладених на поліцію".

У законопроекті наголошується, що "поліція складається з підрозділів кримінальної поліції, поліції громадської безпеки, транспортної поліції, дорожньої поліції, поліції охорони, судової поліції".

Також, згідно тексту документа, буде існувати "поліцейська комісія - колегіальний орган Національної поліції, головних управлінь і управлінь поліції, який уповноважений здійснювати спецперевірку при прийнятті в Національну поліцію, конкурс для призначення на посаду, дисциплінарне розслідування".

12 січня 2015 р. відповідний законопроект під № 1692 був зареєстрований на сайті парламенту.

Нагадаємо, Юрій Луценко вчора повідомляв, що Національна поліція буде створена через 6 місяців.