ua en ru

Луценко: слід закрити всі справи проти політв'язнів і з бізнес-мотивами

Луценко: слід закрити всі справи проти політв'язнів і з бізнес-мотивами Фото: Юрій Луценко розповів про справи проти нардепів

Немає жодної завершеної справи, за якою можна було б покарати нардепів або екс-високопосадовців

У Генеральній прокуратурі поки немає жодного завершеного кримінального провадження, за яким можна було б притягти до відповідальності народних депутатів або колишніх високопосадовців. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалі ICTV 22 травня.

"Суспільство зараз чекає від мене гучних справ щодо покарання високопосадовців. Я готовий до цього. Але з іншого боку, не менша активність має бути для того, щоб прокуратура захищала простих людей і середній клас від колосального преса каральної системи", - зазначив він.

Луценко повідомив, що поки немає жодного кримінального провадження стосовно нардепа або екс-високопосадовця, яке було би завершено для передачі в суд.


"Є погана новина: жодної справи, яку я можу зараз із чистим серцем підписати і відправити на зняття недоторканності до Верховної Ради або у відношенні колишніх високопоставлених осіб, не народних депутатів, направити в суд, немає. Готових справ немає", - сказав генпрокурор.

Луценко також висловив переконання у необхідності закриття кримінальних проваджень за політичними мотивами.

"Справи проти всіх жертв політичних і бізнес-мотивованих репресій необхідно закрити", - заявив він.

Нагадаємо, за словами Луценка, спікер парламенту Андрій Парубій досі проходить по кримінальному провадженню щодо безладів у Верховній Раді під час голосування за "Харківські угоди" у 2010 році.