ua en ru

Луценко назвала "безпідставними домислами" заяви про створення офшорів при продажі Roshen

Луценко назвала "безпідставними домислами" заяви про створення офшорів при продажі Roshen Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Луценко назвала "безпідставними домислами" заяви про переведення коштів з України

Представник президента у Верховній Раді України Ірина Луценко назвала "безпідставними домислами" заяви про створення офшорів при продажі Roshen. Про це вона заявила сьогодні під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Луценко, щоб здійснити операцію з продажу корпорації Roshen, було необхідно створити міжнародну холдингову структуру, щоб уникнути подвійного оподаткування з метою, щоб усі податки були сплачені в Україні, а не за кордоном.

Вона також додала, що створення міжнародної холдингової структури було обов'язковим для передачі корпорації в управління "Ротшильду" відповідно до міжнародного законодавства.

"Компанія міжнародної холдингової структури при передачі компанії Roshen у сліпий траст не мала банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-яких готівкових коштів з України, при створенні цієї структури, є безпідставними домислами", - сказала Луценко.

Нагадаємо, у січні 2016 року президент України Петро Порошенко заявив про підписання договору щодо передачі його частки у підприємстві Roshen до незалежного трасту.