ua en ru

Луценко: у нас є 2 тижні на формування нової коаліції, щоб переконати ЄС

Луценко: у нас є 2 тижні на формування нової коаліції, щоб переконати ЄС Фото: Юрій Луценко розповів, про що йшла мова на закритих зустрічах з керівництвом Єврокомісії та Європарламенту

За його словами, закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими

В України є 2 тижні для формування нової коаліції, нового технократичного уряду та голосування за поправку в законі про електронне декларування. Про це у Facebook написав глава фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко.

Так, за його словами, закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими.

"Корупція і олігархія в Україні не подолана. Неможливо домовлятися про стратегію з країною, де уряд втратив підтримку парламентської більшості", - написав Луценко.

Він також зазначив, що в законі про електронне декларування треба скасувати звуження осіб, що підпадають під контроль. А також - доформувати НАЗК.

"Висновок: ми маємо 2 тижні для формування нової коаліції, нового технократичного уряду, голосування за поправку в законі. Наступні 2-3 місяці уряд має усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найкрупніших державних монополій, покінчити з смотрящими на митниці та інші видимі антикорупційні кроки. Інакше - фіаско. Брюссель сльозам не вірить", - написав Луценко.

Закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими. 1. Європа в шоці від мільйона сирій...

Опубліковано Юрієм Луценком 2 березень 2016 р.

Нагадаємо, раніше Луценко заявляв, що цього тижня голови парламентських фракцій повинні розпочати переговори про створення нової коаліції під новий Кабінет міністрів України.