ua en ru

Луценко перебуває у Великобританії з робочим візитом

Луценко перебуває у Великобританії з робочим візитом Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

Планується низка зустрічей з британськими посадовцями у Міністерстві внутрішніх справ та у парламенті Британії

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у середу, 2 травня, розпочав робочий візит до Великобританії. Про це сказано у повідомленні на сайті посольства України у Британії.

"2 травня 2018 року розпочинається візит до Великої Британії Генерального прокурора України Ю. Луценка. Програма перебування передбачає низку зустрічей з британськими посадовцями у Форін Офісі та Міністерстві внутрішніх справ, Прокуратурі Англії та Уельсу, а також в обох палатах Парламенту Великої Британії, у тому числі з главою та членами "групи дружби" з Україною", - вказано у повідомленні.

Луценко також зустрінеться з британськими експертами в Королівському інституті міжнародних справ "Четем Хауз".

Підкреслюється, що головна увага під час візиту буде приділена питанням реформування органів прокуратури України, роботі ГПУ у співпраці з іншими правоохоронними відомствами на напрямку боротьби з корупцією, у тому числі щодо повернення до бюджету коштів та активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, а також співпраці в рамках двосторонньої угоди щодо взаємної правової допомоги.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомляли, що в минулому році було прийнято рекордну кількість вироків по корупційним справам.