ua en ru

Луценко ініціює позбавлення НАБУ виняткового права на боротьбу з корупцією

Луценко ініціює позбавлення НАБУ виняткового права на боротьбу з корупцією Фото: Луценко хоче позбавити НАБУ виняткового права на боротьбу з корупцією

Генпрокурор планує врегулювати суперечки про підслідність між силовиками

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір врегулювати суперечки про підслідність між силовими структурами, позбавивши Національне антикорупційне бюро (НАБУ) виключного права на розслідування корупційних злочинів, передає "112 Україна".

"У країні так багато злочинності, що віддавати виключне право на боротьбу з проявами високопоставленої злочинності одному невеликому правоохоронному органу неефективно. Ми ні на йоту не зменшуємо повноважень НАБУ... Але паралельно, якщо на цих же посадових осіб (які можуть підозрюватися в скоєнні корупційних злочинів, - ред.) виходить поліція, фіскали або прокурори, то ці справи за рішенням генпрокурора можуть залишатися в цих органах. При цьому НАБУ як мало, так і буде мати право цю справа витребувати собі", - пояснив глава ГПУ.

Нагадаємо, раніше Луценко, коментуючи конфлікт з Антикорупційним Бюро, заявив, що розслідувати інцидент між НАБУ і ГПУ буде Служба безпеки.