ua en ru

Луценко ще не визначився з участю у виборах мера Києва

Юрій Луценко має намір порадитися з киянами щодо свого балотування на посаду мера Києва.

Лідер громадського об'єднання "Третя українська республіка" (ТУР) Юрій Луценко має намір порадитися з киянами щодо свого балотування на посаду мера Києва. Про це Луценко заявив в ефірі радіо "Ера", повідомили у прес-службі ТУР.

"Я отримав пропозицію спробувати себе кандидатом на посаду Київського міського голови. До речі, це обрання тільки на один рік, тому що будуть позачергові вибори. За цей рік кияни могли б упевнитися, чи зможе Луценко відновити безпеку на вулицях через створення муніципальної поліції, чи може він дати бюджет Києва людям для їх дахів, ліфтів, прибудинкового асфальту і дитячих майданчиків, а не для "космічних" інвестиційних проектів", - заявив Луценко.

Також він зазначив, що хоче запропонувати киянам план припинення розкрадання Києва.

Водночас Луценко заявив, що не має наміру балотуватися у Президенти України і сам на виборах глави держави обиратиме не між прізвищами, а між командами та програмами: "Без власної парламентської фракції боротися за посаду глави держави є безвідповідальним, тому я не братиму участі в цьому ярмарку".

Нагадаємо, 20 березня Печерський районний суд Києва скасував всі судові вироки стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Як повідомлялося, партія "Удар" готова підтримати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якщо він буде балотуватися в мери столиці. Про це 7 березня заявив заступник голови "Удару" Віталій Ковальчук.

Напередодні стало відомо, що нардеп із фракції "Батьківщина", лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко вирішив балотуватися в мери Києва.

Також про свій намір балотуватися в мери Києва заявила адвокат Тетяна Монтян.

Як відомо, 25 лютого Верховна Рада проголосувала за призначення виборів мера Києва і Київради на 25 травня 2014 Про рішення балотуватися в мери раніше заявили депутат ВР з фракції "Батьківщина " Леся Оробець, громадський активіст Ігор Луценко і нардеп з "Батьківщини", лідер Європейської партії. України Микола Катеринчук.