ua en ru

Луценко допускає оголошення Новинського в розшук Інтерполу

Луценко допускає оголошення Новинського в розшук Інтерполу Фото: Юрій Луценко

При цьому генпрокурор вважає, що Вадим Новинський не буде переховуватися від правосуддя за кордоном

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає оголошення нардепа Вадима Новинського в міжнародний розшук Інтерполу, якщо той не повернеться в Україну після зняття з нього недоторканності. Про це Луценко заявив в ефірі "112 Україна".

Луценко запевнив, що Новинському буде забезпечено захист в судах, а ГПУ вимагає тільки зняти з нього депутатську недоторканність, щоб проаналізувати його телефонні дзвінки, завершити слідчі дії та передати справу в суд.

"Це не буде діло, яке розтягнеться на тривалий час... Якщо Новинський буде переховуватися? Будемо діяти згідно з чинним законодавством, звертатися в Інтерпол. У разі відмови - чекати 6 місяців і засудимо за іншим чинним в Україні законодавством", - заявив Луценко.

При цьому Луценко підкреслив, що все вирішиться в наступні два тижні.

"Законодавство передбачає подання у Верховну Раду та далі процедуру більше 20 днів, коли суб'єкт подання має дати пояснення, прибути на комітет, тощо. Тому, на жаль, чинне законодавство робить можливим від'їзд народного депутата в будь-який з цих 20 днів...Я особисто вважаю, що пан Новинський буде в Україні", - зазначив Луценко.

За його словами, Новинський брав участь у всіх слідчих діях.

"Я вважаю це гідною позицією, але це не позбавляє мене необхідності, спираючись на зібрані докази, звертатися до Верховної Ради про притягнення його до кримінальної відповідальності", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Луценко розраховує на зняття недоторканності з Новинського через тиждень.