ua en ru

Луценко допускає, що Рада збереться на пленарне засідання 27 грудня

Луценко допускає, що Рада збереться на пленарне засідання 27 грудня

Верховна Рада України може зібратися на пленарне засідання в сесійній залі у суботу, 27 грудня 2014 р. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні голосуються закони, котрі формують дохідну базу бюджету. Сьогодні і завтра ми можемо дізнатися, скільки є грошей для того, щоб їх розподілив бюджет. Тому бюджет сьогодні не виноситься в залу. Ми не знаємо, які будуть податки, які будуть збори, які пільги будуть скасовані. Як тільки це стане відомо після прийняття всіх законів в другому читанні, ми даємо день на роботу бюджетного комітету і приступимо до голосування постатейно до самого бюджету. Коли це може бути? Це може теоретично бути при добрій роботі в залі над законами в суботу або в понеділок", - сказав Луценко.

На уточнююче запитання проте, чи це означає, що парламент не буде працювати в сесійній залі в неділю 28 грудня, Луценко відповів: "Я не можу Вам спрогнозувати. Я знаю точно, що парламент буде працювати в сесійній залі сьогодні поки ми не приймемо всі законопроекти за основу. Потім буде робота в комітетах - вкінці сьогоднішнього дня і завтра. Післязавтра в залу будуть винесені всі ці закони в другому читанні. Після того, в залежності від того, наскільки серйозними будуть правки, можна буде сказати, чи бюджет прийметься в суботу, неділю чи навіть в понеділок. Але те, що ми його приймемо до кінця року, мені здається очевидним", - сказав Луценко.

Раніше сьогодні Рада прийняла в першому читанні реформу міжбюджетних відносин.

Нагадаємо, раніше Луценко припустив прийняття держбюджету-2015 Верховною Радою у неділю, 28 грудня грудня.