ua en ru

Лутковська назвала число українців, які утримуються під вартою в Росії

Лутковська назвала число українців, які утримуються під вартою в Росії Фото: Валерія Лутковська

Понад 5 тис. українців утримується в місцях позбавлення волі РФ

На території Російської Федерації (РФ) під вартою в місцях позбавлення волі містяться понад 5 тис. українців. Про це сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в ефірі 112.ua.

Омбудсмен зазначила, що вона активно співпрацює з російським уповноваженим з прав людини Тетяною Москальковою, обговорюючи питання стосовно ув'язнених.

"На сьогоднішній день понад 5 тисяч українців перебувають під вартою на території РФ. Це основна тема нашої співпраці. Тетяна Москалькова іноді звертається до мене з приводу тих громадян, які перебувають під вартою на території України", - розповіла Лутковська.

Нагадаємо, раніше омбудсмен Валерія Лутковська заявляла, що на території Російської Федерації почастішали випадки відкриття кримінальних справ стосовно працівників з України. Так, збільшується кількість тих, хто виїхав на роботу на територію РФ, був незадоволений умовами контракту і, як тільки збирався повернутися назад і розірвати контракт, опинявся за гратами із звинуваченнями в перевезенні курильних сумішей з наркотичними речовинами або іншими звинуваченнями.