ua en ru

РФ отримала запит українського омбудсмена про кримських "диверсантів"

РФ отримала запит українського омбудсмена про кримських "диверсантів" Фото: уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська ("День")

Про це сьогодні заявила уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова отримала від українського омбудсмена Валерії Лутковської запит про кримських "диверсантів". Про це Москалькова заявила сьогодні в коментарі "РИА Новости".


"До мене надійшло звернення з приводу осіб, затриманих у зв'язку з терористичним актом, здійсненим в районі Армянська, і я направила звернення до слідчих органів, які проводять цей захід. Але, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, таємниця слідства не дозволяє без дозволу слідчого проводити зустрічі та будь-які дії. Я направила запит з тим, щоб отримати інформацію, яку запитувала Лутковська, про кількість, прізвища і умови тримання під вартою затриманих громадян України", - зазначила російський омбудсен.

Нагадаємо, раніше Лутковська підтвердила домовленість про передачу Україні 18 засуджених в Криму.

"Ми досягли домовленості про 18 ув'язнених, але це неповний перелік. Ми обмінялися списками, ми їх звірили. Мій список трохи більший, він налічує близько 40 осіб", - повідомляла в червні Лутковська.