ua en ru

Лутковська має намір не допустити затримань в Україні опозиціонерів інших держав

Уповноважений Верховної Ради України (ВР) з прав людини Валерія Лутковська підготує рекомендації українським правоохоронним органам з метою недопущення затримання опозиціонерів інших держав на території України, подібних затриманню російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва. Про це вона заявила на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми займалися цим питанням (розслідуванням за фактом затримання і екстрадиції російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва)", - заявила вона.

Лутковська зазначила, що офіс уповноваженого ВР з прав людини зайнявся цим питанням з власної ініціативи, після звернення верховного комісара у справах біженців:

"Ми отримали інформацію постфактум. Ми направили відповідні запити. На даний момент ми чекаємо інформацію від відповідних органів. Після цього ми її проаналізуємо і дамо рекомендації нашим органам, щоб такого більше не повторилося", - зазначила Лутковська.

Російського опозиціонера Леоніда Развозжаева викрали в Києві 19 жовтня. Развозжаєв був доставлений до Москви. Опозиціонеру пред'явлено звинувачення у підготовці масових заворушень в Росії.

Читайте також: Суд Москви ухвалив арешт російських опозиціонерів Лебедєва і Развозжаева до січня 2013 р