ua en ru

Лутковська хоче спростити механізм переміщення ув'язнених з Криму в Україну

Лутковська хоче спростити механізм переміщення ув'язнених з Криму в Україну Фото: Валерія Лутковська

Лутковська підготувала меморандум про введення ad hoc механізму

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Елли Памфілової з метою спростити переміщення засуджених з території Криму на материкову частину України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Лутковської.

"Враховуючи те, що вирішення зазначеної проблеми в рамках існуючих міжнародних правових інструментів не представляється можливим, мною був підготовлений проект Меморандуму про введення ad hoc механізму для переміщення засуджених з території Криму на материкову частину України за участю омбудсманів України і Російської Федерації", - йдеться в листі Лутковської.

Зазначений проект меморандуму був відправлений у Міністерство юстиції та Генеральну прокуратуру України для опрацювання та надання пропозицій. Меморандумом передбачено, що омбудсмени України і РФ будуть виступати тими інституціями, які будуть координувати та забезпечувати переміщення осіб, засуджених до анексії Криму, за їх бажанням, на материкову частину України для подальшого відбування покарання саме на території материкової України.

Нагадаємо, в Росії у Президента Володимира Путіна на підписи знаходиться указ про ліквідацію Міністерства у справах Криму.