ua en ru

"Лукойл" вирішив продати мережу АЗС в Естонії

"Лукойл" вирішив продати мережу АЗС в Естонії Фото: АЗС "Лукойл"

Компанія хоче підвищити ефективність активів у Прибалтиці

Російська нафтова компанія "Лукойл" оголосила про рішення продати свої активи у вигляді мережі автозаправних станцій в Естонії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії "Лукойл".

"ВАТ "Лукойл" і компанія Aqua Marina AS підписали договір купівлі-продажу 100% акцій компанії Lukoil Eesti AS, що володіє 37 АЗС на території Естонії. Угода буде закрита після отримання схвалення Антимонопольною службою Естонії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рішення про продаж мережі АЗС в Естонії було прийнято в рамках програми по оптимізації структури роздрібних активів "Лукойлу", що дозволить компанії підвищити ефективність системи управління збутовою мережею в країнах Балтії.

Нагадаємо, в кінці квітня 2015 р. австрійська AMIC Energy завершила операцію з придбання "Лукойл-Україна", що володіла всіма українськими активами "Лукойлу", в тому числі 6 нафтобазами і 1 газонаповнювальної станцією, понад 240 АЗС в 24 регіонах України, заправного комплексу на воді в Києві та 67 газових модулів.