ua en ru

ЛУКОЙЛ продає мережі АЗС в Чехії, Словаччині і Угорщині

ЛУКОЙЛ позбувається активів у Чехії, Словаччини та Угорщини, повідомляє прес-служба компанії. Угоди про продаж активів вже підписані з MOL Plc. і Norm Benzinkut Kft.

ЛУКОЙЛ позбувається активів у Чехії, Словаччини та Угорщини, повідомляє прес-служба компанії. Угоди про продаж активів вже підписані з MOL Plc. і Norm Benzinkut Kft.

Slovnaft Ceska Republica, Spol. S.R.O. (дочірня компанія MOL Plc.) придбає мережу з 44 автозаправних комплексів Лукойлу, розташованих на території Чехії. Norm Benzinkut Kft купить мережі автозаправних комплексів " ЛУКОЙЛа " в Угорщині (75 АЗС) та Словацькій республіці (19 АЗС).

Очікується, що обидві угоди будуть закриті до кінця 2014 року. "Рішення про продаж активів було прийнято в рамках оптимізації бізнесу ЛУКОЙЛа в сфері збуту нафтопродуктів", - наголошується в прес-релізі.

Представник Лукойлу заявив РБК, що сума угод не розголошується. Питання, пов'язана продаж цих активів з санкціями ЄС і США, він коментувати не став, пославшись на недавні заяви Алекперова про оптимізацію активів.

Президент Лукойлу Вагіт Алекперов 31 липня повідомив визнав, що санкції Заходу вплинуть на компанію. За його словами, перш за все вони можуть негативно позначитися на інвестпрограмі Лукойлу.

"Ми зараз розглядаємо різні варіанти. Звичайно, той факт, що доступ до ринків капіталу буде утруднений, збільшить наші витрати і може знизити інвестиції", - додав глава Лукойлу.

Він також заявив про наміри компанії продати частину своїх активів у Східній Європі, щоб сфокусуватися на проектах в Росії, але не став уточнювати, про які активи йде мова. Зараз у Лукойлу, крім зазначених вище країн, є активи на Україні, в Болгарії та Румунії. Втім, основні нафтові активи компанії, за її відомостями, розташовані в Росії.