ua en ru

Лукін готовий вивезти зі Слов'янська представників ОБСЄ, - МЗС РФ

Європейські військові фахівці з ОБСЄ, затримані сепаратистами в Слов'янську, зможуть виїхати з міста у супроводі представника Президента Росії Володимира Лукіна.

Європейські військові фахівці з ОБСЄ, затримані сепаратистами в Слов'янську, зможуть виїхати з міста у супроводі представника Президента Росії Володимира Лукіна. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ РФ.

Відповідні попередні домовленості були досягнуті з керівництвом Слов'янська.

В МЗС РФ відзначили, що ця схема підтримується представниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) і Ради Європи.

Разом з тим, як наголошується, підрозділи української армії і бойовики "Правого сектора", що перекривали всі в'їзди у Слов'янськ, не дають згоди на проїзд Лукіна в місто. Зараз Лукін знаходиться в Донецьку і готовий негайно виїхати в Слов'янськ.

"Звернення до київської влади, в тому числі по лінії ОБСЄ, з метою подолати сформований глухий кут, не дають результату. Створюється враження, що в Києві розглядають місію Лукіна як перешкоду своїм планам в найближчі години почати штурм Слов'янська", - підкреслює МЗС РФ.

У Москві закликають "західних покровителів нинішньої влади у Києві" змусити їх піти на співпрацю в забезпеченні безперешкодного звільнення європейських військових фахівців.

"Про те, що цю проблему необхідно вирішити найбільш терміновим чином не раз говорили лідери США, Німеччини та інших західних держав, звертаючись до Президента Росії з наполегливими проханнями про допомогу. Тепер, коли всі необхідні заходи для врегулювання ситуації нами зроблені, стає ясно, хто дійсно зацікавлений у збереженні кризи навколо європейських фахівців", - заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.