ua en ru

Лукашенко заявив, що Білорусь відкрита до конструктивного діалогу з НАТО

Лукашенко заявив, що Білорусь відкрита до конструктивного діалогу з НАТО

Білорусь відкрита до конструктивного діалогу з НАТО на принципах паритетності та прозорості. Про це заявив сьогодні Президент Білорусі Олександр Лукашенко, виступаючи перед командним складом Збройних сил, передає видання Белта.
Лукашенко підкреслив, що навіть в таких непростих зовнішніх умовах Білорусь не відступить від реалізації миролюбної зовнішньої політики, і надалі буде захищати свої інтереси.

"Звичайно, ми хотіли б і надалі спиратися на силу братньої Росії при природному врахування наших інтересів у сфері суверенітету і незалежності Білорусі", - сказав він.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь також розглядає співробітництво в рамках Організації договору про колективну безпеку як гарант безпеки країни та забезпечення стабільності на Євразійському континенті.

Однак, за словами Олександра Лукашенка, це не означає, що Білорусь відмовляється від взаємодії з іншими країнами та військово-політичними організаціями.

"Як суверенна держава ми відкриті, в тому числі до конструктивного діалогу з НАТО на принципах паритетності та прозорості. У нас є багато спільних питань, спільна робота над якими в повній мірі відповідає інтересам Білорусі", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що країна може вийти з Євразійського економічного союзу в разі продовження торгової війни з Росією.