ua en ru

Лукашенко прокоментував затримання українських громадян у Білорусі

Лукашенко прокоментував затримання українських громадян у Білорусі Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Лукашенко зазначив, що була досягнута домовленість не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила

Українська влада знала про те, що в Білорусі готується затримання Павла Шаройко і жодного російського сліду в цій справі немає. Про це сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Belta.

Президент повідомив, що справа про українських "шпигунів" обговорювалося на його зустрічі з президентом України Петром Порошенко, яка відбулася в Об'єднаних Арабських Еміратах на початку листопада.

"Я йому (Порошенку, - ред.) зізнався, що з першого до останнього дня операції з нейтралізації шпигунської мережі був в курсі. Така практика - голова КДБ мені доповів одразу", - повідомив Лукашенко.

Також він зазначив, що була досягнута домовленість не надавати справі розголосу, але українська сторона її порушила.

"Все було викинуто у засоби масової інформації. І я скасував своє рішення і сказав викласти деякі факти в ЗМІ, щоб люди розуміли, що ми не нагнітаємо обстановку в стосунках з Україною... Не знаю, навіщо потрібен був цей скандал", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, 17 листопада, стало відомо про затримання в Білорусі власного кореспондента "Українського радіо", громадянина України Павла Шаройко. Також цю інформацію підтвердили в українському МЗС. Пізніше офіційний представник Комітету держбезпеки Білорусі Дмитро Побяржін заявляв, що українського журналіста Павла Шаройко затримали за підозрою в шпигунстві.

У свою чергу, українська розвідка заявила, що інформація, надана офіційним представником Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо Шаройко не відповідає дійсності.