ua en ru

Лукаш подала заяву про порушення досудового розслідування

Лукаш подала заяву про порушення досудового розслідування Фото: Олена Лукаш

Лукаш заявила, що справа проти неї сфабрикована

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш вважає, що при її затриманні було скоєно злочин і подала заяву про порушення досудового розслідування. Про це вона заявила під час допиту СБУ, відео якого оприлюднив її адвокат Андрій Смірнов.

"Сьогоднішній мій візит добровільний. Сьогодні вранці, коли я готувала обід на всю родину, до мене підійшла моя мати, до якої підійшов співробітник контррозвідки і просто попросив мене вийти поговорити. У процесі розмови я зрозуміла, що мене хочуть бачити в Генеральній прокуратурі... Я взяла три хвилини, щоб одягнутися, залишила обід недоготовленный, і приїхала сюди", - розповіла Лукаш подробиці свого затримання.

Лукаш.Вручение уведомлении о подозрении.Режиссерская версия. Расширенная.Вам это не покажут ни в ГПУ н в СБУ.

Posted by Андрей Смирнов on 6 ноября 2015 г.

На відео колишній глава Мін'юсту розповіла, що тепер її підозрюють у перешкоджанні процесу євроінтеграції.

"Тепер чому ви не хотіли мене бачити (до цього моменту - ред.)? Тому що всі епізоди, про які ви розповідали пресі, і це справа про євроінтеграцію, вони повністю сфабриковані. І не даремно ми подали щодо вас (прокуратури - ред.) заяву про порушення досудового розслідування. Я вважаю, що в ваших діях є злочин, як ви вважаєте, що в моїх діях є злочин. Нехай слідчі розберуться, нехай суд розбереться, хто кому що порушив... Але я буду з вами співпрацювати, хоча я вважаю, що мої права були не просто порушені, відносно мене було скоєно злочин", - заявила Лукаш.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) 5 листопада повідомила колишньому міністру юстиції України Олени Лукаш про підозру у привласненні 2,5 млн грн державних коштів.