ua en ru

На Луганській ТЕС знаходиться практично 50% запасів усього антрациту, - Касич

На Луганській ТЕС знаходиться практично 50% запасів усього антрациту, - Касич Фото: Юрій Касич

Луганська ТЕС працює ізольовано від решти території України

На Луганській теплоелектростанції (ТЕС) знаходиться практично 50% запасів усього антрациту України. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив виконуючий обов'язки голови НЕК "Укренерго" Юрій Касич.

"Зараз на станціях всього близько 1,5 млн тонн, але його розосередження по Україні вкрай нерівномірно. Я не знаю логістику постачання вугілля, але чомусь так склалося, що на Луганській ТЕС (ДТЕК Східенерго") знаходиться практично 50% запасів усього антрациту, який є в Україні.

Те ж стосується Бурштинської ТЕС (ДТЕК "Західенерго") на заході", - повідомив Касич.

Крім того, він зазначив, що Луганська ТЕС працює ізольовано від решти території України.

"Луганська ТЕС забезпечує електроенергією північ Луганської області та частину тимчасово неконтрольованої території. Тобто, ця ТЕС не знаходиться у складі ОЕС України і працює ізольовано від основної частини ОЕС. Ось чому, кожен день там проблеми - будь "обурення" (аварійне відключення ліній, - РБК-Україна) у мережі означає, по суті, відключення блоку, як наслідок - припинення енергопостачання споживачів і порушення балансу у вузлі.

Вугілля, яке перебуває сьогодні на Луганській ТЕС і, як наслідок, електроенергія, не можуть бути використані для іншої частини України.

Ізольовано від ОЕС України працює і Бурштинська ТЕС. Вугілля на Бурштинській ТЕС також фактично "замкнене" на енергоострові і використовується для роботи експортних потужностей", - додав Касич.

Нагадаємо, Луганська ТЕС відновила роботу після обстрілу з боку бойовиків.