ua en ru

У Луганській області до суду направили справу контрабандиста, який зазіхав на співробітників СБУ

У Луганській області до суду направили справу контрабандиста, який зазіхав на співробітників СБУ Фото: суд (Pixabаy)

До правопорушника застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно контрабандиста, який зазіхав на життя співробітників Служби безпеки України в Луганській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Повідомляється, що прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво за фактом незаконного обігу наркотичних засобів (збут) і посягання на життя співробітників СБУ в ході виконання службових обов'язків за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 15 год. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 15 год. 3 ст. 305 і ст. 348 КК України.

"З метою перешкоджання законним діям співробітників Служби безпеки України щодо виявлення та документування доказів протиправної діяльності чоловіка, який підозрювався у спробі контрабанди наркотичних засобів та збуту наркотиків, у останнього виник умисел, спрямований на позбавлення життя співробітників СБУ", - йдеться в повідомленні

При огляді правоохоронцями транспортного засобу, на якому підозрюваний перевозив наркотичні засоби, останній навмисне запалив сірник і кинув його в паливний бак, в результаті чого сталося загоряння автомобіля, що спричинило загрозу життю правоохоронців, однак, пожежу вдалося вчасно погасити.

До правопорушника застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно працівника Служби безпеки України.