ua en ru

У Луганській області в результаті негоди без світла залишилися 2,5 тис. мешканців

У Луганській області в результаті негоди без світла залишилися 2,5 тис. мешканців Фото: знеструмлено населені пункти (tairovo-tsr-odessa.gov.ua)

У Луганській області знеструмлено 16 населених пунктів

У Луганській області в результаті негоди без світла залишилися 2,5 тис. жителів, практично знеструмлено 16 населених пунктів. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" в Facebook.

"У ніч на 14 вересня Луганська область зіткнулася з новими масштабними знеструмленнями, що стали наслідком негоди. Так, станом на ранок 14 вересня, через аварійні відключення без світла залишалося близько 2,5 тис. абонентів у різних куточках області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, без напруги залишилися 88 трансформаторних підстанцій, повністю знеструмлено 14 населених пунктів та 2 - частково.

Зокрема, на території обслуговування Сватівського РЕМ без напруги - 63 ТП, без світла - 1507 абонентів, повністю знеструмлено 11 населених пунктів: Майське, Соснівка, Павлівка, Ковалівка, Поповка, Розівка, Артемівка, Стельмаховка, Жовтневе, Надія, Свердловка (відключення відбулося в 22:50) і частково знеструмлена Райгородка (6:07).

При цьому, сватівські енергетики відзначають масштабність пошкоджень електромереж, кажучи, що з-за урагану, грози і дощ з градом ситуація ще гірша, ніж була після вибухів на складі боєприпасів в 2015 році.

Крім того, вночі в 1:55 через грозу відбулося аварійне відключення підстанції "Привольнянське-2" шахти імені. Капустіна, при цьому, в шахті перебувало 78 шахтарів, які змушені були під землею чекати струму.

Так, відновити подачу напруги до підстанції вдалося в 3:09. Зазначається, що на даний момент тривають роботи для відновлення електропостачання.

ШАХТАРІ ПІД ЗЕМЛЕЮ, СВАТІВСЬКИЙ БУРЕЛАМ ТА ТИСЯЧІ АБОНЕНТІВ БЕЗ СВІТЛА: НЕГОДА ПЕРЕВІРИЛА ГОТОВНІСТЬ ЛУГАНЩИНИ ДО ЗИМИ...

Опубліковано ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптик Наталка Діденко дала прогноз погоди на другу половину тижня. За її словами, дощі ще трохи затримаються у Луганській, Донецькій областях, а також у Запоріжжі та в районі Дніпра.