ua en ru

У Луганській області відбулося масштабне відключення електрики

У Луганській області відбулося масштабне відключення електрики Фото: ЛЕП (РБК-Україна)

Без світла опинилися понад 50 тис. осіб

У Луганській області сьогодні, 14 грудня 2017 року, сталося масштабне відключення електрики. Про це повідомляє прес-служба ТОВ "Луганського енергетичного об'єднання" у Facebook.

"Сьогодні, 14 грудня, в результаті розвантажувальних заходів на при відключенні ПЛ-220 кВ "ЛуТЕС-Лисичанська", були знеструмлені споживачі в ряді міст Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, споживачі були відключені у містах Сєвєродонецьк (24929 абонентів), Лисичанськ (13581 абонентів), Рубіжне (11319 абонентів), Новодружеське (1879 абонентів), а також у селищі Сиротино (674 абонента).

Наголошується, що знеструмлення сталося в 7:15 і тривало близько години - так, Лисичанськ і Новодружеське отримали електрика вже в 8:06, а Сєвєродонецьк - в 8:42. Останнім було підключено Рубіжне - в 8:58.

Так, розвантаження мережі вимагалося для проведення планових заходів з розчищення траси від гілок і дерев. Через відсутність коштів протягом року енергетики не змогли підготуватися до осінньо-зимового періоду, що вже проявляється у вигляді численних аварій на електромережах - при найменших проявах негоди. При цьому існують великі труднощі з відновленням електропостачання.

ЧАСТИНА ЛУГАНЩИНИ БУЛА БЕЗ СВІТЛА – ЧЕРЕЗ РОЗВАНТАЖЕННЯ МАГІСТРАЛЬНОЇ ЛЕП Сьогодні, 14 грудня, внаслідок розвантажувальн...

Опубліковано ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 13 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Авдіївці (Донецька область) відновлено електропостачання після обстрілу бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.