ua en ru

У Луганській області сталася пожежа на хімічному підприємстві

У Луганській області сталася пожежа на хімічному підприємстві Фото: ліквідація пожежі на підприємстві

Горіли ємність із продуктом на землі та технологічний реактор

Сьогодні, 2 травня, о 08:23 рятувальникам надійшло повідомлення про загоряння на технологічній схемі підприємства за адресою м. Рубіжне, пров. Першотравневий. Про це повідомляє прес-центр ГУ ДСНС у Луганській області.

За вказаною адресою знаходиться підприємство "Хімпостачальник".

Зазначено, що на відкритому технологічному майданчику "горять розливи ЛЗР, вогнем охоплені ємність із продуктом на землі та технологічний реактор на відмітці +3 м".

"Отримавши від начальника зміни доповідь про відключення електромережі та допуск на гасіння пожежі, оцінивши обстановку, було вирішено встановити автоцистерну на пожежний гідрант на території підприємства та подавати 2 стволи для гасіння пожежі", - йдеться в повідомленні.


За даними ДСНС, пожежу локалізовано о 08:44, ліквідовано о 09:15.

"Після ліквідації пожежі проводилось охолодження реактору, ємності та технологічних конструкцій. Причина пожежі встановлюється. Загиблих і травмованих не було", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, у 2013 році на цьому ж підприємстві "Хімпостачальник" сталася пожежа, в результаті якої троє працівників були госпіталізовані з опіками різного ступеня тяжкості.