ua en ru

У Луганській області засудили чергового інформатора бойовиків ЛНР

У Луганській області засудили чергового інформатора бойовиків ЛНР Фото: інформатор (Прес-служба Управління Служби безпеки України в Луганскій області facebook.com)

Інформатора засудили до 3 років і 7 місяців ув'язнення

У Луганській області засудили до трьох років і семи місяців ув'язнення інформатора бойовиків "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це повідомила прес-служба регіонального управління Служби безпеки України (СБУ) в Facebook.

Суд прийняв рішення стосовно інформатора 11 серпня, однак набуло чинності воно зараз.

"У 2014 році, коли Лисичанськ перебував під контролем угруповання "Призрак", колишній десантник хотів вступити до його лав, але не встиг, оскільки місто було визволено Збройними силами України. З серпня 2015 року він за власним бажанням почав збирати для російсько-сепаратистських НЗФ інформацію про склад, озброєння, розташування та переміщення сил АТО. Зібрані дані, у тому числі намальовані ним карти, інформатор передавав знайомому бойовикові різними каналами зв’язку", - заявили в СБУ.

За даними правоохоронців, інформацію йому допомагала збирати знайома офіціантка, яка намагалася встановлювати контакти з українськими військовослужбовцями та персоналом армійських підрозділів, щоб отримувати від них відомості. Її оголошено в розшук.

На Луганщині засуджено ще одного інформатора бойовиків Набув чинності вирок Лисичанського міського суду відносно 26-річ...

Опубліковано Прес-служба Управління Служби безпеки України в Луганскій області 24 вересня 2017 р.

Нагадаємо, у вересні СБУ затримала у Слов'янську чергового інформатора терористів ЛНР.