ua en ru

В Луганській обл. у військового з "Айдара" вилучений склад боєприпасів, - Москаль

В Луганській обл. у військового з "Айдара" вилучений склад боєприпасів, - Москаль Голова ЛОДА Геннадій Москаль

В Луганській області у військовослужбовця з добровольчого батальйону "Айдар", який бере участь в АТО на Донбасі, вилучено склад боєприпасів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Співробітники силових структур провели санкціонований обшук у військовослужбовця батальйону "Айдар", який жив у приватному будинку в Старобільську (Луганська область). В ході обшуку виявлено та вилучено цілий склад зброї і боєприпасів, викрадених з військової частини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у "айдаровца" вилучено 12 гранатометів, понад 16 тис. патронів різного калібру, 50 гранат РГД-5, РГН, Ф-1, електродетонатори, пластикові запали, 88 реактивних сигнальних патронів різного типу, димові шашки, сигнальні міни та інші боєприпаси.

"Це далеко не перше подібне вилучення у військових "Айдара". Ми неодноразово попереджали і Міноборони і Генштаб України про ті неподобства і відвертих злочини, які кояться в цій військовій частині. І закликали провести повну інвентаризацію зброї і боєприпасів батальйону. За нашою інформацією, багато зброї з батальйону викрадено і розповзлося по всій Україні. А сам "Айдар" з військової частини, що покликана захищати територіальну цілісність і суверенітет України, перетворюється в озброєне бандитське формування", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, "Айдар" просить Порошенка захистити своїх бійців від переслідувань.