ua en ru

Із Луганської обл. продовжують вивозити вугілля в Росію, - ОБСЄ

Із Луганської обл. продовжують вивозити вугілля в Росію, - ОБСЄ Фото: КПП на кордоні

Місія фіксує вантажівки з Білорусі на пунктах пропуску

Спостережна місія ОБСЄ на контрольно-пропускних пунктах "Гуково" і "Донецьк" (Росія) фіксує самоскиди і вантажівки, що вивозять вугілля із Луганської обл. України в Росію. Про це йдеться у звіті місії.

"За звітний тиждень місія продовжувала спостерігати збільшену кількість вантажівок, які перетинають кордон в обох напрямках. Монітори продовжували спостерігати самоскиди, вантажівки, які перевозять вугілля із Луганської області в Російську Федерацію через КПП "Гуково". Місія спостерігала інтенсивний рух вантажівок на КПП "Донецьк", що перетинають кордон в обох напрямках. У той час як більшість вантажних автомобілів зареєстровані у Луганській області, протягом звітного періоду місія також спостерігала вантажні автомобілі, зареєстровані в Білорусі. У місії помітили, що кількість вантажних автомобілів, зареєстрованих в Білорусі, скоротилося в порівнянні з попередньою звітною тижнем; ці вантажівки були помічені під час перетину кордону в обох напрямках на КПП "Донецьк", - йдеться у звіті.

Крім того, місія також спостерігала вантажні танкери, які перетинали кордон в обох напрямках на обох пунктах. На цих вантажівках по більшій частині були слова "Пропан" і "Вогненебезпечно".

Також в місії зазначили, що за звітний період число чоловіків і жінок у військовій одязі, що перетинають кордон в обох напрямках, скоротилася з 292 до 257 на обох пропускних пунктах, що є найнижчим показником з часу початку роботи спостерігачів.

Відзначимо, раніше в ОБСЄ повідомляли, що бойовики досі не відвели все важке озброєння.