ua en ru

У Луганській обл. правоохоронці викрили схему фінансування ЛНР

У Луганській обл. правоохоронці викрили схему фінансування ЛНР Фото: МВС

Загальна сума фінансування терористів ЛНР склала понад 3 млн грн

Оперативники управління протидії злочинності у сфері економіки головного управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) України в Луганській обл. викрили схему фінансування так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як наголошується, загальна сума фінансування терористів ЛНР склала більше трьох мільйонів гривень.

"Правоохоронцями було встановлено ряд підприємств, розташованих на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області, які мають подвійну реєстрацію на території так званої ЛНР і одночасно перереєстровані на території України", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, зазначені підприємства проводили будівельно-ремонтні роботи з відновлення інфраструктури Луганської області. Ці роботи фінансувалися з місцевих бюджетів. Всього на розрахункові рахунки зазначених підприємств було перераховано понад 3 мільйони гривень для проведення робіт. Надалі ці гроші були переведені в готівку і спрямовані на сплату податків та інші механізми фінансування терористичної діяльності так званої ЛНР.

"За вказаним фактом слідчим управлінням ГУМВС України в Луганській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої", - повідомляють у прес-службі.

Як наголошується, зараз проводяться слідчі дії щодо встановлення додаткових фактів і кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській обл. СБУ затримала інформатора ЛНР.