ua en ru

В Луганській обл. через обстріли горить понад 100 га лісу, - Держлісагентство

В Луганській обл. через обстріли горить понад 100 га лісу, - Держлісагентство Фото: Олександр Ковальчук (в центрі)

Локалізувати пожежі не вдається через активні бої

У Луганській області в районі Трьохізбенки після обстрілу з РСЗВ "Град" виникла пожежа на площі понад 100 га. Про це заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук сьогодні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у формі селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні станом на 8:00 надійшла інформація від луганського обласного управління по виникненню двох пожеж внаслідок обстрілу території системами залпового вогню "Град". За попередніми даними пожежа зафіксована в районі Трьохізбенки на площі понад 100 га. Локалізувати цю пожежу поки що неможливо через проведення активних бойових дій в цьому регіоні", - сказав Ковальчук.

За його словами, в 2014 р в період проведення активних бойових дій в Луганській і Донецькій областях сталося 510 пожеж на площі близько 15 тис. га. У цьому році найбільш напружена ситуація складається в Луганській області.

"В лісових масивах Луганської області сталося 137 випадків лісових пожеж, якими пошкоджено лише за 2015 р. 237 га лісових насаджень", - сказав Ковальчук.

Нагадаємо, Яценюк доручив провести навчання з пожежогасіння.