ua en ru

Луганські прикордонники обурені заявами в.о. міністра оборони Коваля

Луганський прикордонний обурений заявою в.о. міністра оборони Михайла Коваля щодо того, що штурму прикордонного загону не було.

Луганські прикордонники обурені заявами в.о. міністра оборони Михайла Коваля щодо того, що штурму прикордонного загону не було. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби.

"Ми, особовий склад Луганського прикордонного загону, який з боями проривався з місця дислокації, хочемо висловити власне обурення вашою заявою, зробленою під час візиту в Брюссель, про те, що нібито штурму управління загону, насправді не було. Ми півтори доби відстрілювалися від озброєних терористів. Ми, чиїх восьми товаришів отримали кулі і гранати бойовиків (на щастя, всі вони залишилися живі). Ми, щиро чекали допомоги від вас, але так її і не дочекалися", - йдеться в заяві.

У Держприкордонслужбі підкреслюють, що, якби їм надали допомогу підрозділ ЗСУ, яке знаходиться недалеко від прикордонного загону, прикордонники змогли б повністю розбити терористів.

"Ми не один рік знали вас (Коваля - ред.) по спільній службі в прикордонному відомстві. Саме тому, коли ситуація стала критичною, одразу звернулися за допомогою безпосередньо до вас, адже неподалік знаходилося підрозділ ЗС України за допомогою якого ми б за кілька годин змогли повністю розбити терористів. Знаємо, що між командиром нашого загону і вами відбулася телефонна розмова. Ви запевнили його в тому, що допомога буде надана найближчим часом, однак пройшло майже дві доби і крім показового польоту авіації більше нічого так і не сталося. Ваші слова виявилися порожніми обіцянками, і ми не очікували такого від вас", - підкреслюють прикордонники.