ua en ru

Луганська міськрада закликає владу України звільнити мера Кравченко

Виконавчий комітет Луганської міської ради звернувся до керівництва України з вимогою вплинути на ситуацію з затриманням мера Луганська Сергія Кравченка.

Виконавчий комітет Луганської міської ради звернувся до керівництва України з вимогою вплинути на ситуацію з затриманням мера Луганська Сергія Кравченка. Відповідне звернення опубліковане на сайті Луганської міськради.

"Виконавчий комітет Луганської міської ради та депутати міськради висловлюють стурбованість і обурення у зв'язку з тим, що вчора, 7 серпня, Луганський міський голова Сергій Кравченко був затриманий по дорозі до Києва, куди він прямував на заплановану зустріч з керівництвом країни з метою вирішення проблемних питань життєзабезпечення міста", - йдеться в повідомленні.

У зверненні зазначається, що досі місцезнаходження і доля Кравченка невідомі. Також міськрада наголошує, що затримання керівника обласного центру відбулося поза межами правового поля. "З боку правоохоронних і судових органів Сергію Кравченку не пред'являлися ніякі звинувачення або санкції, він не перебуває в розшуку і на сьогодні є чинним міським головою, якого обрала громада м. Луганська, і який продовжує виконувати свої посадові обов'язки в межах визначених законом повноважень", - вважають представники Луганської міськради.

У повідомленні сказано, що про подію проінформовані представники місії ОБСЄ в Луганській області. Також представники міськради звертаються до інших міжнародних організацій і світової громадськості з проханням сприяти недопущенню порушення чинного законодавства і прав людини щодо Кравченка.

Нагадаємо, 7 серпня мера Луганська Сергія Кравченка на блокпосту в місті Щастя затримали представники батальйону "Айдар".