ua en ru

У Мін'юсті заявили про докази обстрілів Луганського аеропорту в 2014 році з боку РФ

У Мін'юсті заявили про докази обстрілів Луганського аеропорту в 2014 році з боку РФ Прикордонна служба зафіксувала обстріли тактичними ракетами

Нові матеріали подали до Європейського суду з прав людини

Заступник Міністра юстиції України, уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина повідомив, що з'явилися докази розстрілу Луганського аеропорту в 2014 році з боку Росії. Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Факти". Разом з тим, за його словами, чутки про те, що Луганський аеропорт обстріляли тактичною ядерною зброєю, є непідтвердженими.

"Наша прикордонна служба зафіксувала обстріли тактичними ракетами "Точка" з боку Росії, - повідомив Ліщина. - Запуски з тієї території. Рознесли весь аеропорт".

Крім того, відібрані свідоцтва в українських прикордонників, які першими зазнали обстрілу з території Росії до заходу регулярної російської армії в кінці серпня.

"Виявляється, російські вертольоти не просто так тоді літали вздовж українсько-російського кордону. Як мінімум один раз вони розстріляли некерованими авіаційними ракетами наші прикордонні пости. У нас є підтвердження", - додав заступник голови Мін'юсту.

Всі нові матеріали подали до Європейського суду з прав людини, який розглядає позов Мін'юсту про роль російських військових у конфлікті на Донбасі.

На початку листопада у Службі безпеки України повыдомили, що мають відеодокази участі російської так званої "Приватної військової компанії Вагнера" в захопленні Луганського аеропорту в 2014 році.