ua en ru

Луганська міліція відкрила провадження за фактом обливання зеленкою мера Стаханова

Луганська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом обливання зеленкою мера м. Стаханова Юрія Борисова.

Луганська міліція відкрила кримінальне провадження за фактом обливання зеленкою мера м. Стаханова Юрія Борисова. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС Луганської обл.

"30 квітня опівдні в Стахановському міськвиконкомі за ініціативою жителів міста відбулася зустріч з мером міста Борисовим, під час якої двоє непрацюючих жителів міста 1987 та 1983 р.н. бризнули в обличчя мерові зеленкою. Борисов з хімічним опіком очей госпіталізований в лікарню", - йдеться в повідомленні.

Даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, вчинене групою осіб). Карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, як повідомляв раніше депутат міськради, лідер всеукраїнської громадської організації "Народна довіра" Сергій Шахов на своїй сторінці в соцмережі Facebook, депутати міськради Стаханова не з'явилися на сесію і зірвали засідання, на якому мало розглядатися питання про проведення референдуму про статус регіону. Він також повідомив, що мер Стаханова Юрій Борисов вирішив залучити народну увагу провокацією - він облив себе зеленкою, вийшов до натовпу і заявив, що це зробив Шахов.