ua en ru

Луческу: у мене велика мотивація, бажання і амбіції перемагати з "Динамо"

Луческу: у мене велика мотивація, бажання і амбіції перемагати з "Динамо" Фото: Мірча Луческу (fcdynamo.kiev.ua)
Автор: РБК-Украина

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу заявив, що пандемія коронавірусу і ситуація, що сталася, є для нього лише додатковою мотивацією і можливістю застосувати свій величезний досвід для вирішення головоломок зі складом.

Про це він розповів в інтерв'ю сайту київського клубу.

"Назвати те, що відбувається звичайною ситуацією, зрозуміло, не можна. Весь світ страждає, не тільки футбольні клуби. Це великий виклик для всіх нас, важливо проявити професіоналізм і всі свої найкращі якості, щоб команда прогресувала за нинішніх обставин", - повідомив Луческу.

Говорячи безпосередньо про те, що відбувається в команді, то найскладніший момент, за словами Луческу, це невизначеність зі складом. У будь-який момент може вилетіти той чи інший гравець, у тому числі й ті, на кого покладаються великі надії в процесі підготовки до майбутнього поєдинку.

"Постійні втрати в складі - це проблема. Але не та проблема, яку ми не могли б вирішити. Так, "Динамо" втратило очки в Лізі чемпіонів і в чемпіонаті України, але це все виправна ситуація", - вважає головний тренер "Динамо".

Гравці, за його словами, теж налаштовані по-бойовому.

"Мене радує, що футболісти вникають в рекомендації лікарів, з розумінням ставляться до всіх медичних нюансів. Гравці, які не задіяні в тренувальному процесі, виконують приписи медичного штабу і роблять все можливе, щоб повернутися в форму. Це хороший підхід і професійне ставлення до справи", - додає Луческу.

Водночас він розвіяв чутки про його нібито бажання покинути клуб. Луческу зазначає, що всі ці розмови про його бажання піти - вигадки і нісенітниця.

"У мене велика мотивація, бажання і амбіції працювати в "Динамо" і перемагати з київською командою. Все інше - чутки і маніпуляції. Тим більше мене не налякати кадровими проблемами і нинішніми труднощами. У багатьох командах я пройшов через ситуації, коли були травми, дискваліфікації та проблеми зі складом, але правильні рішення в таких ситуаціях лише підкреслюють тренерський рівень і досвід", - резюмує Мірча Луческу.

Відзначимо, що в Динамо зараз хворіють на коронавірус дев'ять футболістів - Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Денис Попов, Руслан Нещерет, Олександр Андрієвський, Артем Шабанов, Богдан Ледньов, Володимир Шепелєв і Владислав Супряга. При цьому, вже вісім гравців київської команди здали негативні тести на COVID-19.