ua en ru

Луанда очолила список найдорожчих міст для іноземців

Столиця Анголи Луанда очолила рейтинг найдорожчих міст світу для іноземців. Такі висновки зробили автори дослідження Mercer.

Столиця Анголи Луанда очолила рейтинг найдорожчих міст світу для іноземців. Такі висновки зробили автори дослідження Mercer.

На другому місці рейтингу найдорожчих для іноземців міст розташувалася Москва, третю сходинку посів Токіо.

"Останні події в світі, в тому числі економічні та політичні потрясіння, в результаті яких відбуваються скачки валютних курсів, інфляція і волатильність цін впливають на те, що жити в цих містах стає все дорожче", - сказав сказав старший партнер Mercer Барб Мардер.

"Незважаючи на те, що він Ангола є одним з основних виробників нафти в Африці, це бідна країна, і вона є дорогою для іноземців, так як імпортні товари можуть бути дуже дорогими. Крім цього, знайти безпечні житлові приміщення, які відповідають стандартам іноземців, може бути складним і дорогим ", - зазначив експерт.

Також до списку найдорожчих міст потрапили Токіо, Москва, Нджамена, Сінгапур і Гонконг. Примітно, що наступні три місця займають міста Швейцарії Женева, Цюріх і Берн. Австралійський Сідней опинився на 10-й позиції.

Луанда очолила список найдорожчих міст для іноземців

Для аналізу експерти використовували Нью-Йорк в якості базового міста і порівнювали ціни в інших містах. Важливу роль у визначенні рейтингу грають витрати на житло, так як вони часто є найбільшими витратами.

Щомісячна плата за "розкішну двокімнатну квартиру без меблів" в Луанді становить 6,5 тис. дол У Москві показник знаходиться на рівні 4,6 тис. дол

"Вартість життя в європейських містах зросла в результаті невеликого зміцнення валюти по відношенню до долара, в той час як в Азії майже половина міст втратили кілька позицій в рейтингу - особливо в Японії - за рахунок ослаблення місцевих валют", - зазначили в Mercer.