ua en ru

Ложкін розповів про головні завдання Кабміну Гройсмана на найближчі 100 днів

Ложкін розповів про головні завдання Кабміну Гройсмана на найближчі 100 днів Фото: Борис Ложкін

Секретаріат Нацради реформ та АПУ підготували пакет пропозицій для Кабміну

Команди Секретаріату Нацради реформ та Адміністрації президента спільними зусиллями підготували пакет пропозицій для Кабінету міністрів України, в основі яких - рішучі та дієві кроки із реформування країни. Про це повідомив голова Адміністрації президента України Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook.

"Нарешті новий уряд сформовано. Я називаю його урядом критичної необхідності: надто критичним є попит на якісні зміни, а часу на їх втiлення також критично мало. Новому уряду буде не просто входити в курс справ. Щоб його підтримати, команди Секретаріату Нацради реформ та Адміністрації президента спільними зусиллями підготували пакет пропозицій, в основі яких - рішучі та дієві кроки із реформування країни. Що важливо: пропозиції по кожнiй реформi мають чiткi KPI - потижневу деталізацію необхідних дій, хто і що має зробити", - написав він.


Так, як зазначив Ложкін, пропозиції поділено на 4 блоки. Це, зокрема, пропозиції до плану першочергових дій Кабінету міністрів протягом перших 100 днів роботи. За словами Ложкіна, це реальний план, який уряд в змозі виконати власними зусиллями.

Окремо виділено невідкладні законопроекти на перші два місяці та до кінця 2016 року.

"24 важливих проекти законів треба прийняти вже до кінця травня, бо від цього залежить, чи отримає Україна 1,7 млрд доларів від МВФ, 705 млн євро від ЕС та додаткові 1 млрд доларів пiд гарантії уряду США. Загалом до кінця року в рамках співпраці з МВФ та ЄС має бути розроблено та прийнято парламентом ще 129 законів, значна частина яких - пряма відповідальність Кабміну", - зазначив він.

Також Ложкін висловив переконання, що новий глава Кабміну - Володимир Гройсман, який має досвід роботи на керівних посадах i в уряді, і в парламентi, зможе якiсно та ефективно організувати цi процеси.

Ще одни блок - це пропозиції щодо реформи Кабінету міністрів та підвищення ефективності його роботи. Як зазначається, реформа уряду передбачає надання міністрам більших повноважень щодо призначення та звільнення своїх заступників, держсекретарів, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників.

"Ми врахували досвід попереднього уряду і вважаємо це дуже важливим кроком, який прискорить прийняття міністерствами ключових рішень без зайвої бюрократії та негативного впливу ззовні", - пояснив Ложкін

Четвертий блок - пропозиції до Плану дій з пріоритетних реформ на 2016 рік.

По кожному блоку підготовлено деталізовані документи, які були роздані членам Нацради реформ та уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко констатував завершення парламентсько-урядової кризи.