ua en ru

Ложкін попросив главу НБУ створити групу з вирішення проблем вкладників банку "Форум"

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін звернувся до голови Національного банку країни Валерії Гонтарєвої з проханням створити при НБУ робочу групу для вирішення проблем вкладників банку "Форум" та інших проблемних банків.

Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін звернувся до голови Національного банку країни Валерії Гонтарєвої з проханням створити при НБУ робочу групу для вирішення проблем вкладників банку "Форум" та інших проблемних банків. Про це повідомила прес-служба Президента України.

Як повідомляється, Ложкін пропонує включити до складу робочої групи перші особи банківського регулятора та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також представників ініціативних груп вкладників проблемних банків.

Зокрема, робоча група повинна виробити узгоджені пропозиції для вирішення проблем вкладників ПАТ "Банк Форум".

Зазначимо, що 24 червня і 4 липня 2014 р. перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко провів зустрічі з представниками ініціативної групи кредиторів банку "Форум", які пікетували Адміністрацію Президента. Вкладники банку пропонували зупинити ліквідацію проблемного банку і шукати більш ефективні і менш затратні шляхи виведення банку з ринку, зокрема, шляхом передачі його активів та пасивів іншій банківській установі.

Нагадаємо, 5 липня 2014 р. Президент України підписав закон № 1333-VII, згідно з яким Кабінету міністрів надано право здійснювати додаткові випуски облігацій внутрішньої державної позики для забезпечення фінансової підтримки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.