ua en ru

Ложкін підписав договір з Американським єврейським комітетом

Ложкін підписав договір з Американським єврейським комітетом Фото: Борис Ложкін і Девід Харріс (прес-служба Єврейської конфедерації України)

Підписана угода передбачає збереження автономії і незалежності кожної із сторін

Президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін і виконавчий директор Американського єврейського комітету (American Jewish Committee) Девід Харріс вчора в Нью-Йорку (США) підписали угоду про асоціацію між двома організаціями. Про це повідомляє прес-служба Єврейської конфедерації України.

"Ми вступаємо в асоціації з метою сприяння нашим загальним інституційним цілям і духу взаємоповаги, гідної оцінки досвіду, можливостей і відданості кожної із сторін, а також природної синергії наших організацій, інтересів та діяльності", - йдеться в угоді.

Згідно з повідомленням, підписана угода передбачає збереження автономії і незалежності кожної з сторін при регулярному обміні дослідженнями, аналітикою, публікаціями, архівними даними та іншими матеріалами. З усіх питань, що становлять взаємний інтерес, організації прагнутимуть до постійного співробітництва, яке може включати спільну підтримку досліджень і публікацій, конференцій та програм обміну.

За словами Харріса, підписання договору є логічним продовженням тривалої співпраці. У свою чергу, Ложкін зазначив, що перші спільні проекти організації розраховують представити в наступному році.

Як повідомляється, Єврейська конфедерація України була створена в 1999 році, вона об'єднує незалежні громадські, благодійні, релігійні єврейські організації. Президентом конфедерації є Борис Ложкін.

Також повідомляється, що Американський єврейський комітет є однією з найстаріших і найактивніших єврейських правозахисних організацій. Комітет було створено в 1906 році для боротьби з антисемітизмом та захисту прав єврейського населення США. Президентом комітету є Джон Шапіро. Відзначається, що в 1991 році AJC стала першою міжнародною єврейською організацією, яка закликала президента Джорджа Буша визнати незалежність України. З тих пір комітет підтримує вільну і демократичну Україну.

Обидві організації прагнуть розвивати єврейське громадське життя; захищати інтереси євреїв усього світу; підтримувати безпеку і зміцнювати дипломатичні відносини Ізраїлю; боротися з антисемітизмом та іншими проявами ненависті в своїх суспільствах, зміцнювати сили демократичного плюралізму; сприяти збереженню пам'яті про Голокост; протидіяти впливу ісламського екстремізму і інших рухів, ворожих для безпеки і добробуту єврейського народу; заохочувати активний діалог всередині діаспори, а також між арабами та євреями в інших країнах.