ua en ru

Лоукостер Ryanair очікує подальшого зниження цін на авіаквитки

Лоукостер Ryanair очікує подальшого зниження цін на авіаквитки Фото: Ryanair

Зниження цін до березня 2018 року становитиме від 5 до 7%

Ірландський авіаперевізник Ryanair очікує подальшого зниження цін на авіаквитки, але менш швидко в порівнянні з минулим роком, передає ВВС.

Згідно із заявою компанії, зниження цін до березня 2018 року становитиме від 5 до 7%, в основному завдяки зниженню курсу фунта стерлінгів, яке відбулось після голосування про вихід країни з Європейського союзу.

Відзначається, що в попередньому фінансовому році ціни на авіаквитки компанії знизилися на 13%. Однак, незважаючи на це, компанія оголосила про рекордні прибутки в розмірі 1,32 млрд євро завдяки зростанню числа перевезених пасажирів.

Разом з тим авіаперевізник-лоукостер вважає, що Brexit і побоювання терористичних нападів залишаються факторами ризику.

Авіакомпанія пояснює зниження цін на свої квитки зростаючою конкуренцією з боку європейських авіаперевізників і відносною слабкістю британського фунта. Незважаючи на поточні проблеми, Ryanair повідомила, що за обережними прогнозами, її прибутковість в поточному фінансовому році зросте на 8%.

Нагадаємо, у квітні авіакомпанія-лоукостер Ryanair домовилася з керівництвом міжнародних аеропортів в Борисполі та Львові про польоти на 2017 рік.