ua en ru

Лотерейний бізнес в Україні можуть легалізувати в обхід Ради, - Данилюк

Лотерейний бізнес в Україні можуть легалізувати в обхід Ради, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (kmu.gov.ua)

Лотерейний бізнес можуть легалізувати в рамках чинного законодавства

Лотерейний бізнес в Україні може бути легалізовано в рамках чинного законодавства, яке дозволяє видачу відповідних ліцензій окремим компаніям і державним банкам. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми намагалися зробити це через закон, який був заблокований у Верховній раді, і немає ніяких шансів прийняти його...Існуючий закон передбачає, що ліцензії можуть отримати компанії з великим досвідом роботи, а також державні банки. Це єдиний варіант зараз в рамках закону вирішити проблему, щоб не йти й не битися об стіну в парламенті без результату", - заявив Данилюк.

Він також зазначив, що існуючий статус-кво, в якому працює лотерейних бізнес, завдає шкоди державі. Крім того, у державному бюджеті на 2018 рік закладені надходження від легалізації грального бізнесу.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що найближчим часом Кабінет міністрів має намір затвердити ліцензійні умови для учасників лотерейного ринку.