ua en ru

У Лондоні юридична фірма хоче оскаржити результати Brexit

У Лондоні юридична фірма хоче оскаржити результати Brexit Фото: адвокати направили листи в британський парламент, сповіщають про намір розпочати юридичну процедуру

Рішення прем'єр-міністра про вихід Британії з ЄС порушує Акт про європейських співтовариствах 1972 рік

Лондонська юридична фірма Mishcon de Reya, що представляє інтереси групи бізнесменів і вчених, розпочала процес оскарження виходу Британії з Євросоюзу. Про це повідомляє ВВС.

На даний момент адвокати направили листи в британський парламент, сповіщають про намір розпочати юридичну процедуру.

Позивачі стверджують, що згідно з британською конституцією тільки акт парламенту може запустити процес виходу з ЄС в рамках 50-ї статті Лісабонського договору. І будь-прем'єр-міністр, який приймає це рішення самостійно, порушує Акт про європейських співтовариствах 1972 року, в якому було прописано входження Британії в ЄС та вплив угод ЄС на місцеве право.

Юристи Mishcon de Reya вважають, що для скасування одного законодавчого акту потрібен інший законодавчий акт.


"Результат референдуму не підлягає сумніву, але для його реалізації нам потрібен процес, відповідний законодавством Сполученого Королівства. Сам результат референдуму не має обов'язкової юридичної сили, і для нинішнього або майбутнього прем'єр-міністра вдатися до 50-ї статті без схвалення парламенту було б незаконно", - цитує прес-реліз партнера фірми Касру Нурузи.

В прес-службі британського уряду відповіли, що "парламент, очевидно, буде грати роль у тому, аби впевнитися, що ми знайдемо кращий шлях".

Нагадаємо, Латвія допускає скорочення фінансування з Євросоюзу після Brexit.