ua en ru

У Лондоні пройде засідання по справі екс-шпигуна Скрипаля

У Лондоні пройде засідання по справі екс-шпигуна Скрипаля Фото: поліція Лондона

На засіданні обговорять хід розслідування справи Скрипаля

Голова МВС Великобританії Ембер Радд проведе в суботу засідання надзвичайного урядового комітету COBRA для обговорення ходу розслідування інциденту з екс-полковником ГРУ Скрипалем Сергієм та його донькою Юлією. Про це повідомляє AP.

Повідомляється, що дане засідання стане вже другим у справі екс-шпигуна Скрипаля. Перше відбулося 7 березня. Так, в будинку Скрипаля в даний момент проходять слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній полковник Головного розвідувального управління Росії Сергій Скрипаль, його дочка Юлія, а також співробітник поліції, одним з перших прибув на місце отруєння в одному з торгових центрів міста Солсбері (Великобританія), знаходяться в комі в реанімації.

Поліція розглядає інцидент як замах на вбивство з використанням нервово-паралітичної отруйної речовини. Голова контртерористичного підрозділу поліції Великобританії Марк Роулі заявив, що розглядає дане отруєння "як серйозний інцидент, пов'язаний із спробою вбивства".

Разом з тим британський міністр закордонних справ Борис Джонсон також заявив, що Великобританія "відповість рішуче", якщо напад виявиться "результатом ворожої діяльності з боку іншої держави".