ua en ru

У Лондоні заарештовано президент ОПЕК

У Лондоні заарештовано президент ОПЕК Фото: Дизани Елісон-Мадуэке

Скандали навколо нафти на мільярди доларів стали буденним явищем в Африці під її управлінням

Президент ОПЕК, екс-міністр нафтової промисловості Нігерії Дизани Елісон-Мадуэке заарештовано в Лондоні за підозрою в корупції. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в оточенні президента Нігерії та членів сім'ї Мадуэке.

Нігерійські джерела не говорять про причини арешту Мадуэке, проте видання зазначає, що скандали навколо нафти на мільярди доларів стали практично буденним явищем в Африці під її управлінням.

Прес-секретар поліції Лондона повідомив, що даних про арешт Мадуэке немає, а Національне агентство з боротьби з злочинністю поки не прокоментувало ситуацію.

В повідомленні Верховного Комісаріату Великобританії в Абуджі зазначається, що в п'ятницю вранці були арештовані п'ять чоловік у віці від 21 до 60 за підозрою в отриманні хабара і корупційні правопорушення.

Наголошується, що Дизани Елісон-Мадуэке очолювала міністерство нафтової промисловості Нігерії з 2010 року до травня 2015 р. В листопаді минулого року вона була обрана першою жінкою-президентом Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК).

Нагадаємо, Ляшко повідомив про кримінальну справу проти нього і ще 5 нардепів-"радикалів".