ua en ru

Ломаченко відмовився від пояса WBO в напівлегкій вазі

Ломаченко відмовився від пояса WBO в напівлегкій вазі Фото: Василь Ломаченко (instagram.com/lomachenkovasiliy)

Українець продовжить кар'єру в легкій ваговій категорії

Український боксер Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) відмовився від титулу WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг). Про це повідомляє BoxingScene.

Ломаченко виступатиме в легкій вазі (до 61,2 кг), де він став чемпіоном світу за версією WBA, нокаутувавши 32-річного венесуельця Хорхе Лінареса. Після цього поєдинку українець повинен був вирішити, в якій категорії він продовжить свою кар'єру.

Ймовірно, за титул WBO у другій напівлегкій вазі битимуться японець Масаюки Іто (23-1-1, 12 КО) і пуерториканець Крістофер Діас (23-0, 15 КО).

Ломаченко став чемпіоном світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі в червні 2016 року, нокаутом перемігши пуерторіканця Романа Мартінеса. Всього Василь провів чотири успішних захисту пояса.

Нагадаємо, Ломаченко встановив боксерський рекорд в бою з Лінаресом. Українець став чемпіоном світу в третій ваговій категорії (в легкій вазі, в напівлегкій (до 57,2 кг) і другій напівлегкій) всього лише за 12 поєдинків - швидше, ніж будь-який інший боксер. Попередній рекорд належав японцеві Кадзуто Іоке - 18 поєдинків.

Очікується, що свій наступний бій у легкій вазі Ломаченко проведе 25 серпня. Одним із можливих суперників є чемпіон світу за версією WBO у легкій вазі Рей Белтран.