ua en ru

Логвинський: за незаконне перетинання держкордону з Кримом затримано 10 і заарештовано 4 судна

Логвинський: за незаконне перетинання держкордону з Кримом затримано 10 і заарештовано 4 судна Фото: Георгій Логвинський

За незаконне перетинання держкордону з Кримом затримано 10 і заарештовано 4 судна. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови міжвідомчої робочої групи Кабінету міністрів України з питань відшкодування втрат, завданих тимчасовою окупацією частини території України Георгій Логвинський.

"У нас затримано 10 і заарештовано 4 корабля за незаконне перетинання державного кордону з тимчасово окупованою територією. У нас є чітке розуміння, що кожен, хто зайде, буде арештований", - зазначив депутат.

Крім того, за заявами Логвинського, на сьогодні на кілька мільярдів арештовано майно осіб, які здійснили державну зраду.

"Це 174 прокурора, зараз ще 250 додалося. Це 274 судді, близько 300 чиновників різного рангу і просто громадян, які були учасниками конкретних епізодів. Наприклад, тих, хто був слідчим, виконавцем по кримінальній справі про залучення кримських татар за зустріч Мустафи Джемілєва в Криму, тих, хто був учасником злочину по захопленню майна Меджлісу", - уточнив політик.

Він підкреслив, що аналіз ситуації в Криму здійснюється за допомогою відповідної бази даних, яка щодня оновлюється.

"Кожен день туди (в базу даних, - ред.) хтось додається. У нас проходять депутати, які є депутатами Криму, додатково у нас буде весь склад ЦВК. Ми чекаємо рішення Верховного суду України на надання дозволу на притягнення суддів, які залишилися в Криму працювати", - розповів Логвинський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко дав вказівку внести закон про скасування закону "Про вільної економічної зоні "Крим".